top of page

Eddy Veldman & Opo yeye legacy tour

Nu te boeken: Eddy Veldman & Opo Yeye - Legacy Tour - najaar 2019/voorjaar 2020

 

Masterdrummer Eddy Veldman was in 1981 één van de oprichters van de inmiddels legendarische formatie Surinam Music Ensemble (SME), de uitvinders van de Paramaribop, een eclectisch mix van Noord-Amerikaanse Bebop met Afro-Surinaamse, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse muziekinvloeden en tradities. Een gedurfde, zinnenprikkelende en bovenal innovatieve muziekstijl die keer op keer de harten van het publiek weet te winnen

 

Opo Yeye

Opo Yeye (verhef de ziel) is een superband onder leiding van Veldman die de rijke traditie van de Paramaribop onverminderd voortzet. De band speelt een energieke cross-over stijl waarin Bebop, Jazz, Funk, Hiphop, Kaseko, Kawina, Afro-Beat en Kaseko moeiteloos versmelten tot een aanstekelijke vibrerende muzikale apotheose die wordt afgewisseld met virtuoos solowerk en waarbij de ware muziekliefhebber moeiteloos op zijn of haar wenken wordt bediend.

 

Innovatie is altijd het handelsmerk geweest van Opo Yeye en de Paramaribop. Veldman heeft zich speciaal voor de "Legacy Tour" omringd met een nieuwe generatie van jonge top improvisatiemuzikanten die klaar staan om de fakkel over te nemen. Door hun bruisende energie en hun onmiskenbare talent voorzien zij de muzikale Opo Yeye filosofie van nieuwe impulsen. Met groot respect voor de muzikale grootheden die zich in voorgaande jaren onder de vlag van Opo Yeye aan de wereld hebben gepresenteerd voegen zij nieuw elan toe.

 

Koper in combinatie met Afrikaanse percussie, het stuwende drumspel van Veldman dat ondersteund wordt door keys, gitaar en bas maakt een duidelijk statement dat er in de improvisatiemuziek geen hokjes en regels bestaan. Dit alles maakt dat Opo Yeye terecht het predikaat superband draagt met aan het roer de enige echte Eddy Veldman. A true original.

 

Boekingsmogelijkheden Eddy Veldman & Opo Yeye
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om de Eddy Veldman & Opo Yeye Legacy Tour in het najaar 2019 en voorjaar 2020 in huis te halen mail dan naar info@crudon.nl of bel naar 06-41901584 voor meer informatie.

Eddy veldman 10.jpg
Logo - CRUDON.png
bottom of page