top of page

Aminata Cairo - Holding Space (The Podcast)

Eind mei 2021 verschijnt het eerste boek van de hand van Aminata Caïro, PhD getiteld 'Holding Space'. Het boek handelt over de zeer actuele topics Inclusiviteit en Diversiteit en is in het Engels geschreven.


In aanloop naar het uitbrengen van het boek is er nu al de podcastserie 'Holding Space', A storytelling approach to trampling diversity and inclusion te beluisteren. Winnie Roseval interviewt daarin Dr. Aminata Cairo over de inhoud van het boek en haar beweegredenen om het te gaan schrijven. Het eerste deel van de podcastserie 'Holding Space' is vanaf nu beschikbaar op Spotify en op alle andere digitale platformen. Klik hier om nu te luisteren.

Aminata Caïro. Foto: Gordon Cruden


Onderzoeker, auteur en spreker Aminata Cairo, heeft haar Ph.D. in Culturele Antropologie behaald aan de Universiteit van Kentucky met een specialisatie in Medische Antropologie. Daarnaast beschikt zij ook over een master degree Klinische Psychologie van de Eastern Kentucky University.


Geboren en getogen in Nederland uit Surinaamse ouders, vertrok Aminata Caïro naar de VS om een ​​hbo-opleiding te volgen. Daar studeerde ze respectievelijk aan Berea College, Eastern Kentucky University en de University of Kentucky. Als trotse vrouw van kleur ervoer ze uit de eerste hand de uitdagingen die diversiteit en inclusie met zich meebrengen in zowel de academische wereld als in het alledaagse leven.


In 2013 ontving Aminata Cairo de Martin Luther King Jr. Humanitarian Award. In 2016 ontving ze de Ere-Orde van de Palm. De orde wordt in Suriname toegekend voor bijzondere verdiensten op burgerlijk en militair gebied. In mei 2017 werd Aminata Caïro aangesteld als eerste lector inclusief onderwijs aan De Haagse Hogeschool.


Op dit ogenblik runt Aminata Caïro haar eigen onderneming Aminata Caïro Concultancy en is ze actief als Research Associate aan de University of Kentucky, als universitair hoofddocent antropologie aan de Southern Illinois University, als beleidsadviseur diversiteit aan de Universiteit Leiden (Nederland) en geeft ze les aan de Amsterdam University of the Arts.


www.aminatacairo.com

Commentaires


Logo - CRUDON.png
bottom of page