top of page

Eddy Veldman Masterclass Koninklijk Conservatorium Den Haag

Op 15 december 2020 verzorgt CRUDON Productions artiest en meesterdrummer Eddy Veldman, van 18.45 - 21.45 uur, een masterclass 'Paramaribop' op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De masterclass zal tevens online worden uitgezonden voor de studenten van het conservatorium.


Paramaribop

Veldman is één van de belangrijkste grondleggers van de 'Paramaribop'. Een mix van Noord-Amerikaanse Bebop met Zuid-Amerikaanse invloeden en Afro-Surinaamse muziektradities. Een stijl die Veldman samen met zijn formaties 'Opo Yeye' en het Surinam Music Ensemble (SME), waar hij mede-oprichter van is, verder heeft doorontwikkeld.


Met de 'Paramaribop' is Veldman de afgelopen decennia de hele wereld over gegaan en heeft hij op talloze internationale jazzfestivals furore gemaakt. 'Paramaribop' neemt in de internationale jazzwereld een unieke positie in en behoort tevens tot het erfgoed van de Nederlandse jazz.


Masterdrummer

Geboren in Suriname trok Veldman in de jaren zeventig naar Nederland om uit te groeien tot één van de beste drummers van ons land. Eddy Veldman is ook opgenomen in de serie Jazzhelden waarin 100 gefilmde portretten worden getoond van gerenommeerde Nederlandse jazzmusici.Comments


Logo - CRUDON.png
bottom of page